Rabarber

Navn: Rabarber
Dækker over: Vin rabarber, Jordbær rabarber, almindelig rabarber, Rosara, Timperley, Early, Victoria, Elmblitz, Elmsfeuer, Linnaues, Rosenhagen, Canada Red, Glaskin’s , Perpetual, Marshall Early Red, Spangsbjerg III5, Valentine, 
Sæson: April-August

Info: Rabarber er en ret ny køkkenurt i Danmark – den kom først til landet i 1835. Rabarber er igen blevet populær. Både i rabarbertærter og -lagkager og i kompot.

Rabarbersorter er meget forskellige. Nogle er tidlige, andre er sene. Nogle er små og med fine stilke som f.eks. jordbærrabarber, andre kan vokse til næsten halvanden meter høje planter på en god og godt gødet jord. Nogle er meget sure, andre knap så sure. Der er også forskel på stænglernes farve, fra helt grønne til helt røde, og saftens farve kan være fra farveløs til ret rødlig.

Kilde: Havenyt.dk

 

VoksestedI næringsrig jord.

Billeder:

Opskrifter:

Rabarber-crumble

Bagte rabarber med revet marcipan

Hjemmelavet Rabarberis

Italiensk Rabarberitrifili

Rabarberkompot