Skvalderkål

Navn: Skvalderkål
Dækker over: Skvalderkål
Sæson: April-Juli

Info: Skvalderkål er en flerårig urt, der danner en tæppelignende vækst på skovbunden. Den er grøn og kan blive op til 1 meter høj. Bladene er to- eller tredelter og har en lysere grøn farve på undersiden. Bladene er desuden savtakket i randen.

Planten er egentlig anset som ukrudt i Danmark, da den spreder sig og overlever meget let. Når den først er kommet, er den meget svær at komme af med.

Planten har mange anvendelsesmuligheder og er tidligere blevet brugt på samme måde som spinat. Det er bedst at bruge blade fra de unge eksemplarer og det er populært at bruge dem i salater, tærter eller brød.

Skvalderkål har et højt indhold af C-vitamin, jern, kalcium, magnesium og karotin.

Kilde: Spis Naturen (iPhone App)

Voksested: Planten er almindelig neutraliseret i Danmark, hvilket vil sige at den kan vokse stort set alle steder.

Billeder:

Opskrifter:

Tærte med skvalderkål

Boller med skvalderkål

Kikærtesalat med skvalderkål

Kærnemælksost med skvalderkål