Blåbær

Navn: Blåbær
Dækker over: Vaccinium myrtillus
Sæson: Juli – september

Info: Der findes mange forskellige arter af blåbær. Den danske forekommende art er den europæiske blåbærbusk, som meget ofte forveksles med den amerikanske. Bærret er næsten sort, men med en svag lilla/blålig farve.

Blåbær er meget svære at kultivere, hvilket betyder, at de blåbær man i sit supermarked oftest er de amerikanske blåbær.

Blåbær er blevet meget populære på grund af deres søde smag med let syrlighed. De har mange anvendelsesmuligheder, men er oftest brugt i tærter, lagkager, smoothies, youhurt og is. Blåbær er fulde af C-vitaminer og antioxidanter, der siges at modvirke kræft.

Når bærrene er indsamlet opbevares de bedst i køleskab eller fryser for at opnå den længste holdbarhed. De kan holde sig en dag ved stuetemperatur, ca. 3 dage i køleskab og op til 10 måneder i fryser. Inden opbevaringen skal de dårlige bær sorteres fra.

Kilde: Spis Naturen (iPhone App)

Voksested: Blåbær findes i en syrlig, næringsfattig jord..

Kilde: Spis Naturen (iPhone App)

Billeder:

Opskrifter:

Blåbærmuffins

Blåbærkage

Blåbærmarmelade

Blåbærsmoothies