Brændenælde

Navn: Brændenælde
Dækker over: Stor nælde
Sæson: April-Juni

Info: Der er flere arter i Danmark af brændenælder, hvor den mest almindelige er den store nælde. Det er en meget almindelig urt i Danmark, som vokser på næringsrig jord. Urten kan blive op til 2 meter høj og er tæt dækket af stive hår.
De grønne karakteristiske blade bliver op til 15 cm lang og sidder modsat hinanden på stilken. De er takkede og stikker ved berøring.

Putter man urten i vand fjernes de kemikalier, som gør at den stikker. Herefter kan man bruge den i madlavning. Det anbefales kun at bruge brændenælder, der ikke vokser i nærheden af trafik.

Brændenælder har rigtig mange anvendelsesmuligheder og smagen er ofte sammenlignet med spinat og agurk. Pure, pesto eller suppe er nogle af de mest populære brug af urten, men andre muligheder er lige så gode.

Urten er rig på A-vitamin, C-vitamin, jern, kalium, mangan og kalcium, Den har ligeledes et højt indhold af protein sammenlignet med andre urter.

Kilde: Spis Naturen (iPhone App)

Voksested: Planten vokser overalt i Danmark med næringsrig jord.

Billeder:

Opskrifter:

Brændenælde pesto

Brændenældepandekager

Brændenældesuppe med bacon