Enebær

Navn: Enebær
Dækker over: Juniperus
Sæson: Marts – april

Info: Enebær vokser på buske, som bliver op til to meter høje. Buskene minder meget om nåletræer og bærrene er derfor ikke egentlige bær, men kogler. De er grønne, når de ikke er modne, og bliver blåsorte, når de modne. Når bærrene er plukket skal de tørres og dette gøres bedst ved lav temperatur (stuetemperatur). Dette efterlader dem let rynkede og herefter  kan de anvendes i madlavningen.

Enebær har en meget dominerende smag i madlavningen og man skal derfor anvende dem med omhu. De kan både anvendes hele eller stødes til pulver. Anvender man hele bær kan de sagtens bruges som krydderi i en ret og sorteres fra ved spisning. Bærrene er gode at anvende i meget kraftige retter. Dette kunne eksempelvis være vildt sauce, ragout eller sammen med fedt kød. De kan ligeledes anvendes til at krydre alkoholiske drikke, hvor snaps er en af de mere populære anvendelsesmetoder i Danmark.

Enebær kan opbevares i en luftæt  beholder i op til 6 måneder. De behøver ikke opbevares på køl, men kan blot stå i køkkenskabet.

Kilde: Spis Naturen (iPhone App)

Voksested: Enebær vokser vildt i Danmarks på hedearealer og sandjord.

Kilde: Spis Naturen (iPhone App)

Billeder:

Opskrifter:

Fasanrilette

Rådyrpølse / Fasanpølse

Enebærgryde