Kastanje

Navn: Kastanje
Dækker over:  Spise kastanje, Ægte Kastanje, Castenea Sativa 
Sæson: Oktober – December

Info: Den danske kastanjevariant hedder Ægte kastanje. Træet kan blive op til 35 meter højt og har rødbrun eller olivenbrun bark. Det bliver typisk ikke højere end 20 meter i Danmark. Bladene bliver mellem 16-28 cm lange og 5-9 cm brede.

Selve frugten, kastanjerne, sidder i runde pikkede hylstre.

De rå kastanjer har skind, som gør dem ubehagelig at spise. Derfor egnes de bedst til at blive tilberedt, hvor skindet fjernes før de spises. Kastanjer er traditionelt blevet ristet og dyppet i salt, hvilket har gjort dem egnet til salg på gaden. De ristede kastanjer har mange anvendelsesmuligheder, men det er specielt populært at bruge dem i kager og desserter. Desuden bliver de brugt til at lave mel eller som kaffe subsitut.

Kastanjer er rige på kulhydrater og har et højt indhold af C-vitamin, aminosyrer og antioxidanter. Derudover har de et højt indhold af essentielle fede syrer, som er gode for blodkredsløbet.

Man skal være opmærksom på at enkelte personer er allergiske over for kastanjer.

Kilde: Spis Naturen (iPhone App)

VoksestedAlle steder vokser Ægte Kastanje på fugtig og varm bund i samfund med andre løvfældende træarter og enkelte nåletræer.

Billeder:

Opskrifter:

Bagte kastanjer

Ristede kastanjer

Glaserede kastanjer