Løgkarse

Navn: Løgkarse
Dækker over: Løgkarse, Alliaria, Alliaria petiolata
Sæson: Maj-juni

Infogkarse er en toårig urt. Den har en opret vækst og bliver mellem 50–100 cm høj. De smukke blade er friskgrønne, hjerteformede med groft tandede bladrande og med tydelige bladnerver.

 

Den blomstrer fra maj til midt i juni med små hvide korsblomster samlet i en endestillet stand. Dens frugter er aflange skulper.

 

Løgkarse har det botaniske navn Alliaria petiolata, og den er i kålfamilien som alle vores kål samt raps, rybs, ræddike, radise, sennep, karse, peberrod og mange mange flere.

Den er fin i køkkenet, både som grønsag og krydderurt. Løgkarse har smag med toner af både hvidløg og sennep. Man kan bruge blade, blomster, frugter og frø. Den kan bruges rå i salater, til det grønne drys, eller den kan koges, dampes, steges og grilles. Som så mange andre urter er den mest lækker som ung plante. Blade kan høstes allerede fra april.

Kilde: 

 

Voksested: Løgkarse vokser i Danmark og i det meste af Europa, i næringsrige skove og krat.

Billeder:

Opskrifter:

Løgkarsepesto

Gåsebryst med timian og løgkarse

Brændenældesuppe med løgkarse