Ribs

Navn: Ribs
Dækker over: Ribs, Have-ribs, Ribes rubrum, Vilde ribs
Sæson: Juli – August

Info: Ribs sidder på en busk, der er hjemmetilhørende i de Nordeuropæiske lande, herunder Danmark. Den bliver typisk 150-200 cm. høj. Bærrene bliver typisk 8-12 mm. i diameter og sidder på små skud. Hvert lille skud kan have mellem 3-10 bær. En busk kan producere 3-4 kilo på en sæson.

Ribs har mange anvendelsesmuligheder og kan blandt andet bruges i tærter, salater og laves til marmelade. De har et højt indhold af C-vitamin og A-vitamin. De indeholder samtidig mineralerne kalium og fosfor.

Bærrene opbevares bedst i køleskabet, hvor de kan holde sig 1-2 dage.

Kilde: Spis Naturen (iPhone App)

Voksested: Den vokser oftest i lysningen i skoven eller andre lyse områder

Kilde: Spis Naturen (iPhone App)

Billeder:

Opskrifter:

Ribsmuffins

Ribsgele

Rysteribs

Smuldretærte med ribs