Stikkelsbær

Navn: Stikkelsbær
Dækker over: Ribes uva-crispa, Stikkelsbær 
Sæson: Juni-August

Info: Stikkelsbær vokser på en busk, der typisk bliver mellem 1 og 3 meter høj. Den har tætte grene med skarpe torne. Bærrene er normalt grønne og har små siddende på sig.
Stikkelbær har en stærk og parfumeret smag, hvilket gør man sagtens kan spise dem som de er. Ligesom andre bær er stikkelsbær også velegnet til brug i desserter, hvor man kan bruge dem til syltetøj og kompot. Andre måder at anvende dem inkluderer tærter og chutney.

Bærene kan holde sig i op til 20 døgn i køleskabet. Alternativt kan de nedfryses.

Kilde: Spis Naturen (iPhone App)

 

VoksestedStikkelsbær vokser i Danmark, hvor den findes vildt og forvildet i skovbrynkrat og hegn på mineralrig muldbund.

Billeder:

Opskrifter:

Rød stikkelbær syltetøj

Stikkelsbær chutney

Stikkelsbærsaft

Stikkelsbærmarmelade