Tranebær
Navn: Tranebær
Dækker over: Vaccinium Oxycoccos, Almindelig Tranebær.
Sæson: Oktober
Info: De danske tranebær er af arten Almindelig Tranebær. De vokser på små buske, der kun bliver 4-8 cm. høje. Bærrene har en mørkeråd farve og en meget bitter og syrlig smag. Tranebær kan spises rå eller bruges i en kompot. Langt størstedelen af Tranebær bliver brugt til at lave juice, til at lave sauce eller tørret.
Tranebær indeholder blandt andet A-, E-, og C-vitamin. De indeholder samtidig mineralet kalium og har et højt indhold af fibre. Bærrene opbevares bedst i køleskab, hvor de kan holde sig 4-6 uger,
Kilde: Spis Naturen (iPhone App)
Voksested: I Danmark vokser buskene på tørvebund eller højmoser.
Kilde: Spis Naturen (iPhone App)
Billeder:
Opskrifter: Fasanrilette Rådyrpølse / Fasanpølse Enebærgryde