Tranebær

Navn: Tranebær
Dækker over: Vaccinium Oxycoccos, Almindelig Tranebær.
Sæson: Oktober

Info: De danske tranebær er af arten Almindelig Tranebær. De vokser på små buske, der kun bliver 4-8 cm. høje. Bærrene har en mørkeråd farve og en meget bitter og syrlig smag. Tranebær kan spises rå eller bruges i en kompot. Langt størstedelen af Tranebær bliver brugt til at lave juice, til at lave sauce eller tørret.

Tranebær indeholder blandt andet A-, E-, og C-vitamin. De indeholder samtidig mineralet kalium og har et højt indhold af fibre. Bærrene opbevares bedst i køleskab, hvor de kan holde sig 4-6 uger,

Kilde: Spis Naturen (iPhone App)

Voksested:  I Danmark vokser buskene på tørvebund eller højmoser.

Kilde: Spis Naturen (iPhone App)

Billeder:

Opskrifter: Fasanrilette Rådyrpølse Fasanpølse Enebærgryde