Tyttebær

Navn: Tyttebær
Dækker over: Vaccinium vitis-idaea
Sæson: August – September

Info: Tyttebær er små, stærkt røde bær, der vokser ude i naturen i Danmark.

Planten er lav, højst 20 cm høj, med blanke, mørkegrønne blade. Blomsterne er hvide, og bærrene modner i august og september. Tyttebær kan også dyrkes i haven i surbundsbedet.

Tyttebær indeholder en hel del syrer, både æblesyre, benzoesyre og ravsyre, derfor er den for syrlig til at spise rå. Til gengæld kan bærrene konservere sig selv ved syltning.

Tyttebær bruges traditionelt til tyttebær-syltetøj eller råsyltede tyttebær, som serveres til vildt eller en god steg.

 

Kilde: Karolines Køkkenleksikon 

Voksested: Der kan plukkes vilde tyttebær mange steder i Jylland, især i hedeområder, men ellers er planten sjælden i resten af Danmark, bortset fra Nordsjælland.

Kilde: Karolines Køkkenleksikon 

Billeder:

Opskrifter:

Cognacsyltede tyttebær

Tyttebær syltetøj